Agricultură

2019-06-07, 12:51:22

Numărul fermierilor olteni care au cerut subvenţia la usturoi aproape s-a dublat. 11 au fost deja verificaţi de specialiştii DAJ Olt şi au îndeplinit condiţiile

27 de fermieri olteni au cerut subvenţia la usturoi, suprafaţa cultivată de aceştia fiind de aproape 28 de hectare. 11 dintre aceştia au fost verificaţi de specialiştii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt şi au îndeplinit toate condiţiile.

Reprezentanţii DAJ Olt au precizat că, săptămâna următoare, toţi fermierii care au accesat Schema de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi” vor fi verificaţi.

„Din cei 27 de fermieri înscrişi în Program, au fost verificaţi 11 şi nu au fost descoperite probleme, au îndeplinit condiţiile. Aşteptăm să răsară usturoiul, urmând ca săptămâna viitoare toţi fermierii să fie verificaţi. Apoi, aceştia trebuie să facă dovada că au valorificat trei tone de usturoi la hectar”, a spus directorul DAJ Olt, Ion Anuţa.

Sprijinul financiar este de 3.000 de euro la hectarul cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața cultivată. Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) și se aprobă anual.

Valorificarea producției se face în perioada 1 iulie - 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere. Documentele justificative, adică bonul fiscal, factura, fila, filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la DAJ Olt până la data de 29 noiembrie, inclusiv.

Comentarii

Redacţia

2019-06-07 12:51:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...