Sănătate

2018-02-13, 17:16:24

Numărul oltenilor cu gripă s-a dublat. O mie de persoane, diagnosticate cu pneumonie, doar într-o săptămână

Numărul oltenilor diagnosticaţi cu gripă a ajuns la 35, doar săptămâna trecută fiind confirmate 18 cazuri, însă la nivelul judeţului nu s-au înregistrat decese. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii a crescut cu peste 35 la sută faţă de media ultimelor trei săptămâni.

Două mii de cazuri de infecţii respiratorii acute şi 986 pneumonii au fost înregistrate doar săptămâna trecută, la nivelul judeţului. Totodată, 18 olteni au fost diagnosticaţi cu gripă, ceea ce înseamnă că numărul s-a dublat faţă de prima săptămână din lună. 

Pacienţii cu gripă au prezentat febră, debut brusc, astenie, cefalee, tuse, rinită, coriza şi stare generală alterată. Simptomele i-au făcut pe medicii de la SJU Slatina, dar şi pe cei de la Spitalul Municipal Caracal suspicioşi, iar aceştia au prelevat probe ce au fost analizate la Laboratorul Cantacuzino Bucureşti.

Astfel, din cele 35 de cazuri confirmate, 30 sunt cu virusul gripal tip B, iar cinci cu virusul gripal tip A.

Cei de la DSP Olt spun că toţi pacienţii olteni diagnosticaţi cu gripă nu s-au vaccinat în acest sezon rece. 

Specialiştii DSP Olt au precizat că frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute a înregistrat o tendinţă de creştere cu peste 35 la sută faţă de media ultimelor trei săptămâni.

În faţa numărului mare de îmbolnăviri, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au impus restricţii pe mai multe secţii ale unităţii medicale.  

Comentarii

Redacţia

2018-02-13 17:16:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...