Sănătate

2018-03-14, 13:33:00

Numărul oltenilor diagnosticaţi cu gripă creşte alarmant. 12 în ultima săptămână

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Olt, în ultima săptămână au fost confirmate 12 noi îmbolnăviri cu virus gripal sezonier. Astfel, de la începutul anului, 88 de olteni au fost afectaţi de gripă.

Toate cele 12 noi cazuri confirmate s-au prezentat la Spitalul Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febră, debut brusc, astenie, cefalee, tuse, rinită, coriză, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. Niciunul dintre pacienţi nu se vaccinase antigripal în acest sezon rece.

Cel mai grav este poliţistul din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care joi a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul „Matei Balş”, din Capitală. În continuare starea bărbatului de 40 de ani este una gravă, este intubat şi are nevoie de dializă o dată la 24 de ore.

Tot săptămâna trecută s-au înregistrat şi 1.224 cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 79 de internări şi 529 cazuri de pneumonii, cu 115 internări.


Comentarii

Redacţia

2018-03-14 13:33:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...