Actualitate

2017-01-10, 14:32:15

Numărul societăţilor debutant înfiinţate în Olt a depăşit 400

Trendul înfiinţării de societăţi cu răspundere limitată debutant (SRL-D) în judeţul Olt este unul ascendent dacă privim datele statistice ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Astfel, în luna noiembrie 2016, la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt au fost înmatriculate cinci societăţi debutant, iar alte cinci sunt în curs de înfiinţare. Cei care optează pentru înfiinţarea unei astfel de firme primesc 10.000 de euro de la stat, care se acordă cu titlu nerambursabil, dar beneficiază şi de avantaje fiscale.

Acum, orice român, indiferent de vârstă, care nu a mai avut o afacere şi doreşte să îşi deschidă propria microîntreprindere o poate face în mod gratuit, legea scutind angajatorii de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare şi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, timp de trei ani.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în primele unsprezece luni ale lui 2016, în judeţul Olt au fost înfiinţate 123 societăţi debutant. La Registrul Comerţului Olt, la începutul lunii decembrie 2016, erau înregistrate 411 de SRL-D. Din acestea, 401 mai sunt în funcţiune, zece fiind radiate.

Pentru o finanţare de 10.000 de euro de la stat, firma beneficiară va trebui să aibă disponibili de la bun început 20.000 de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea de 50% din cheltuielile cu investiţia şi încă 10.000 de euro pentru a face restul cheltuielilor (50%) care ulterior îi vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis de până la 10.000 de euro. De asemenea, persoanele care vor să-şi deschidă un SRL-D trebuie să mai ştie faptul că nu pot fi finanţate cu bani de la stat afaceri cu domenii de activitate în: intermedieri financiare, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţia sau comercializarea de armament, activităţi de pescuit şi acvacultură, activităţi legate de producţia primară a produselor agricole etc.

La data de 30 noiembrie 2016, numărul SRL-D înfiinţate a depăşit 35.000. Cele mai multe SRL-D-uri au fost înfiinţate în Bucureşti (4.945), urmat de Cluj (4.084) şi Timiş (2.180). Cele mai multe SRL-D-uri au ca activitate principală declarată la înmatriculare: Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, Transporturi rutiere de mărfuri şi Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

 

Comentarii

Redacţia

2017-01-10 14:32:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro