Administraţie

2019-05-23, 15:54:03

O cazarmă a Armatei Române, reabilitată de Primăria Slatina. Investiţia, obligaţie în urma cedării terenului fostei unităţi militare

Primăria Slatina va reabilita o cazarmă pe care Ministerul Apărării Naţionale o deţin în municipiu, pe strada Tunari, conform înţelegerii iniţiale cu MapN, la preluarea terenului fostei unităţi militare.

Potrivit documentaţiei ce urmează a fi aprobată de consiliul local, valoarea investiţiei se ridică la 15.503.493,660 lei, TVA inclusă. Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că imobilul va fi supus unor reparaţii capitale.

„Este vorba despre un cămin de tranzit, situat în apropierea Centrului Militar Judeţean. Acolo sunt cazaţi militari, pentru diferite perioade, iar noi vo reabilita acest cămin, conform protocolului cu Ministerul Apărării Naţionale, după preluarea terenului fostei unităţi militare din Slatina”, a declarat Moţ.

În aprilie 2018, Primăria Slatina şi Armata Română au semnat un nou protocol pentru preluarea de către municipalitate a terenului fostei unităţi militare din Slatina.

Noul protocol a venit după ce Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, retransmiterea terenului fostei unităţi militare de pe bulevardul A.I. Cuza către Primăria Slatina.

Potrivit hotărârii de guvern, „după preluare, partea de imobil transmisă (...) se va utiliza pentru realizarea obiectivului «Ansamblu multifuncţional cu următoarele funcţiuni: locuinţe, dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement», într-un termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 9/2018”.

Noua hotărâre a guvernului a fost emisă după ce primarul Slatinei Emil Moţ a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze acest cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii.

Pentru ca noul contract să-şi producă efectul a trebuit ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.

Pentru prima dată, terenul fostei unităţi militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.

Comentarii

Redacţia

2019-05-23 15:54:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...