Actualitate

2019-03-05, 13:19:02

O farmacie din Potcoava, amendată pentru munca la negru

Munca la negru rămâne o practică des întâlnită. ITM Olt a aplicat amenzi, în valoare totală de 180. 000 de lei, mai multor societăţi depistate cu personal fără forme legale de muncă. Printre acestea se numără o farmacie din oraşul Potcoava.

Inspecţia Muncii Olt a depistat, în luna februarie, nouă persoane din judeţul Olt, care lucrau fără forme legale, în cadrul a şase societăţi din mai multe domenii de activitate. Printre acestea, se numără o farmacie din oraşul Potcoava. Valoarea totală a amenzilor aplicate de ITM Olt se ridică la 180.000 de lei.

Inspectorii ITM Olt au depistat, în cadrul controalelor inopinate, nouă persoane care lucrau fără forme legale. Este vorba despre o persoană la o societate de textile din Caracal, o persoană la o societate de tipărire din Slatina, trei persoane la o societate de confecţii din Craiova, ce are punct de lucru în Caracal, două persoane la o societate de comerţ din Slatina, o persoană la o societate de jocuri de noroc, din Bucureşti, cu punct de lucru în Drăgăneşti, şi una la o farmacie din Potcoava”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Ţucă. 

În timpul controalelor, inspectorii  ITM Olt au mai depistat şi alte deficienţe, printre care neplata lunară a salariului la data înscrisă în contractul de muncă, neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă sau lipsa echipamentului individual de protecţie. 


Comentarii

Redacţia

2019-03-05 13:19:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...