Eveniment

2021-02-22, 18:10:45

O femeie din Olt, reacţie adversă severă la vaccinul AstraZeneca

O persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat, duminică, o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, într-un centru de vaccinare din Slatina.

Potrivit unui comunicat remis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. 

Persoana în cauză nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

„Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare. La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate”, se arată în comunicatul citat.

Comentarii

Redacţia

2021-02-22 18:10:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...