Sănătate

2017-01-27, 12:49:32

O femeie în vârstă de 65 de ani a murit din cauza gripei. 40 de îmbolnăviri în tot judeţul

După ce a stat internată mai bine de două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, o pensionară din Slatina, în vârstă de 65 de ani, a murit de gripă. Femeia mai avea şi alte afecţiuni cronice.

Primul oltean răspus de gripă este o pensionară din Slatina, care a decedat la 65 de ani. Femeia s-a prezentat pe 1 ianuarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, aceasta fiind internată iniţial pe Secţia de Boli Metabolice şi de Nutriţie, pentru că avea şi o formă de diabet zaharat, ulterior fiind transferată pe Secţia de Boli Infecţioase.

 

La mai bine de două săptămâni de la internare, slătineanca s-a stins pe 17 ianuarie pe un pat de spital, medicii slătineni notând în foaia de observaţie mai multe afecţiuni cronice precum: AVC ischemic, dispnee, raluri bronşice, semne de insuficenţă respiratorie, insuficenţă renală, care i-au grăbit sfârşitul.


Specialiştii DSP Olt au confirmat că pensionara din Slatina a fost depistată pozitiv atunci când a fost testată pentru gripă.


„Pe fondul înrăutăţirii manifestărilor respiratorii, s-a suspectat un sindrom acut respirator formă severă (SARI) pentru care femeia a fost investigată în vederea detectării virusurilor gripale. Astfel, aceasta a fost depistată pozitiv cu infecţia cu virus gripal tip AH3, slătineanca decedând”, spun cei de la DSP Olt.La nivelul judeţului Olt, sunt 40 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă, din care 39 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2, şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B. Acesta este singurul deces înregistrat la nivelul judeţului din cauza girpei.

Din totalul cazurilor, 35 de pacienţi sunt izolaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, inclusiv femeia decedată, şi cinci la Spitalul Municipal Caracal.

Comentarii

Redacţia

2017-01-27 12:49:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro