Social

2019-09-24, 15:27:06

O firmă din Crîmpoia caută 30 de ucenici. AJOFM Olt subvenţionează fiecare contract de ucenicie cu 2.250 de lei

Firmele din judeţul Olt care încheie contracte de ucenicie primesc câte 2.250 de lei, lunar, pentru fiecare persoană încadrată în muncă. Durata contractului poate fi între şase luni şi trei ani, în funcţie de competenţele profesionale dobândite. O societate de confecţii din Crîmpoia caută 30 de tineri care să fie formaţi la locul de muncă.

O societate de confecţii din Crîmpoia caută 30 de ucenici pentru a-i califica la locul de muncă. Astfel, pentru a încuraja angajatorii să primească la lucru persoane care nu au o calificare, statul asigură mare parte din cheltuieli, subvenţionând cu o sumă importantă astfel de locuri de muncă. Soluţia este avantajoasă atât pentru angajator, cât şi pentru persoanele care nu reuşesc să-şi găsească de lucru din cauză că nu au o specializare.

Prin urmare, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt acordă angajatorilor care încheie contracte de ucenicie sprijin financiar în cuantum de 2.250 lei pe lună pentru fiecare contract de ucenicie încheiat. Suma lunară se acordă la cererea angajatorului, proporţional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe întreaga perioadă de derulare a contractului.

Prin ucenicia la locul de muncă se urmărește obținerea unei calificări pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani. Durata contractului de ucenicie se stabilește în funcție de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul. Prin această formă de pregătire, ce poate fi între şase luni și trei ani, pentru calificări de la nivelul 1 până la 4, ucenicul poate dobândi competențe profesionale, angajatorul obligându-se să-i asigure condițiile necesare pregătirii teoretice și practice.

Durata timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână, iar în cazul tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi 30 de ore pe săptămână.

Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă se finalizează printr-un certificat de calificare profesională.

Comentarii

Redacţia

2019-09-24 15:27:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...