Agricultură

2018-02-09, 13:42:15

O mie de fermieri olteni au solicitat subvenţia la motorină şi în acest an

O mie de fermieri olteni au solicitat şi în acest an sprijinul financiar pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate. Suma alocată de autorităţile centrale pentru acest an este de 320 milioane lei.

Specialiştii APIA Olt au încheiat primirea acordurilor pentru subvenţia la motorină pentru acest an, aproximativ o mie de fermieri olteni optând pentru acest sprjin financiar.

Directorul adjunct al APIA Olt, George Dumitrescu, a precizat că a fost încheiată inclusiv depunerea cererilor pentru trimestrul al patrulea din 2017, urmând ca fermierii olteni să-şi primeasc banii până la finalul acestei luni.

„Am încheiat primirea acordurilor pentru subvenţia la motorină, avem undeva la o mie de fermieri care şi-au luat acordul pentru 2018. La sfârşitul lunii ianuarie s-a încheiat depunerea cererilor pentru trimestrul al IV-lea din 2017. Practic, am încheiat anul 2017, urmând ca până la finalul lunii să-şi primească banii pentru trimestrul al IV-lea”,
a spus George Dumitrescu

Suma alocată de Guvern în acest scop pentru anul în curs este de 320 milioane lei și va fi asigurată de la bugetul de stat.

Cantitățile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului Agriculturii.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleași costuri eligibile.

Comentarii

Redacţia

2018-02-09 13:42:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...