Sănătate

2020-08-03, 11:21:08

O pacientă a Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci, confirmată cu noul coronavirus. Alţi 23 de pacienţi au fost testaţi

Sâmbătă, a fost pozitivată cu noul coronavirus o femeie, de 73 de ani,m internată la Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Aceasta a prezentat simptomatologie specifică şi a fost transferată la Spitalul Slatina, pentru testare.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Schitu, femeia a fost trimsă la Slatina, vineri, 31 iulie, iar pacienţii contacţi au fost izolaţi.

„În data de 31.07.2020 a fost trimisă, cu serviciul 112, o pacientă în vârstă de 73 de ani, cu sindrom febril și insuficiență respiratorie acută. Așteptând rezultatul testului, s-a luat decizia ca toți pacienții, contacți cu aceasta, să fie izolați în pavilionul 6, pavilion pregătit cu saloane tampon. În seara de 1.08.2020 am fost informați de către DSP că pacienta este confirmată pozitiv”, se arată într-un comunicat de presă remis de unitatea medicală.

Comitetul director al Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci a organizat activitatea de testare a pacienţilor contacţi, dar şi a personalului medical. Astfel, duminică, 2 august, DSP Olt a testat 23 de pacienți și 20 de angajați.

„În prezent, așteptăm rezultatele testelor și continuăm respectarea cu strictețe a recomandărilor epidemiologice în vigoare obligatorii în prevenirea răspândirii coronavirusului (COVID-19), luând toate măsurile necesare în acest sens”, se mai arată în comunicatul de presă.
 


Comentarii

Redacţia

2020-08-03 11:21:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...