Agricultură

2019-05-03, 14:31:04

O sută de fermieri olteni au scos tone de roşii la vânzare. Cât costă kilogramul de trufandale olteneşti

Peste o sută de legumicultori olteni au scos pe piaţă primele roşii autohtone. Cei mai mulţi au ales să-şi ducă trufandalele în pieţele de gros din Bucureşti. Preţurile au variat între 16 şi 18 lei pe kilogram.

Pentru că deţin solarii moderne cu sisteme de căldură, o sută de legumicultori olteni din Cilieni, Tia Mare, Giuvărăşti, Obârşia şi Izbiceni au ieşit cu tone de roşii la piaţă, săptămâna trecută.

Directorul adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Ion Anuţa, a precizat că fiecare fermier oltean a dus la piaţă cel mult trei tone, iar preţurile au variat între 16 şi 18 lei.

„Au ajuns în pieţe cu roşii în jur de o sută de legumicultori olteni. Cei mai mulţi au preferat să meargă în pieţele din jurul Capitalei. Preţurile au variat între 16-18 lei pe kilogram. Cantităţi spectaculoase nu sunt, au avut între una şi trei tone. Tot mai mulţi olteni vor ieşi cu roşii pe piaţă în perioada următoare, iar preţul va scădea”, a spus Ion Anuţa.

Comentarii

Redacţia

2019-05-03 14:31:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...