Sport

2020-06-19, 12:34:14

Olt, Teleorman, Vâlcea, mini-turneu pentru accederea în Liga a III-a

Vineri, 19 iunie, de la ora 12.00, a avut loc, la Casa Fotbalului, şi tragerea la sorţi a barajelor de promovare în Liga a III-a. În actualul sezon, se va da un baraj între trei echipe. Astfel, campioana judeţului Olt va evolua în mini-grupă contra celor din Teleorman şi Vâlcea.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă din 11 mai 2020, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2020/2021, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Stabilirea jocurilor de baraj a fost făcută prin tragere la sorţi, în conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune.

În urma tragerii la sorţi, mini-grupele din regiunea 5, din care face parte judeţul Olt, arată astfel: 

1. Teleorman

2. Olt

3. Vâlcea

Configuraţia celeilalte grupe este:

1. Dâmboviţa

2. Dolj

3. Argeş

Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3.

Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare în Liga 3.

În ceea ce priveşte jucătorii care pot fi folosiţi în acest play-off, dreptul de joc al acestora este stabilit de Anexa 4 la RSTJF în care sunt trecute prevederile regulamentare speciale aplicable în perioada mai – septembrie în urma efectelor pandemiei COVID-19 la nivelul fotbalului românesc.

 În jocurile de baraj se aplică si următoarele reguli:

a) nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21;

b) identificarea jucătorilor (seniori/juniori) se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţa; 

c) ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite;

d) echipa organizatoare a jocului trebuie să pună la dispoziţie minim trei mingi de joc pentru buna desfăşurare a partidei.

Cheltuielile necesare pentru organizarea jocurilor de baraj vor fi suportate de echipa organizatoare a fiecărui joc astfel:

- cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor în valoare de 3.000 lei, valoare corespunzătoare Ligii 3

- cheltuielile de organizare a jocului: chirie stadion, asigurarea ordinii și siguranţei, a asistenţei medicale și a tot ce implică desfășurarea jocurilor

Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate:

- să achite AJF-ului la care sunt afiliate, până la data de 29 iulie 2020, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait;

- să asigure toate condiţiile prevăzute de ROAF. pentru organizarea unui joc oficial;

- clubul organizator are obligaţia de a asigura pe întreaga desfăşurare a jocului, asistenţa medicală în conformitate cu prevederile art. 54 din ROAF, corespunzătoare Ligii 3.Comentarii

Redacţia

2020-06-19 12:34:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...