Eveniment

2019-11-11, 13:58:08

Olt: Trei dosare penale deschise, în urma primului tur al prezidenţialelor

11 incidente electorale au fost sesizate poliţiştilor din judeţul Olt, în ziua primului tur al alegerilor locale, fiind deschise două dosare penale şi aplicate trei amenzi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, în ziua procesului electoral, polițiștii au intervenit la 11 incidente electorale, fiind întocmite două dosare penale și fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 lei, din care două la OUG 34/2008, în valoare de 1500 de lei și una la Legea 61/1991R în valoare de 500 de lei.

Astfel, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Tia Mare, a fost amendat cu suma de 500 lei pentru apelarea abuzivă a numărului 112, după ce a sunat sesizând faptul că membrii Secţiei de Votare nr. 335, din comuna Tia Mare, nu poartă ecusoane, iar angajaţii Primăriei Tia Mare transportă cu autoturisme persoane la vot, încercând să fraudeze votul. Din verificări, s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă.

Totodată, un dosar pentru tentativă de fraudă la vot a fost deschis după ce un bărbat în vârstă de 60 din Piatra-Olt, a încercat să-şi exercite dreptul la vot în două rânduri.
El s-a prezentat la  Secţia de Votare nr. 103 Criva, cu intenţia de a vota, dar în momentul scanării actului de identitate, aplicaţia SIMPV a semnalat faptul că acesta şi-a exercitat dreptul la vot la Secţia de Votare nr. 37, din municipiul  Slatina.

Un dosar pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale a fost deschis după ce un bărbat în vârstă de 65 de ani, din comuna Făgețelu, a sesizat prin  112 faptul că a solicitat verbal conducerii centrului social unde este cazat, pe raza comunei Spineni, să i se prezinte o cerere prin care să solicite urna mobilă la locul unde se află internat, pentru a vota la alegerile prezidențiale, cerere care i-ar fi fost respinsă.

Comentarii

Redacţia

2019-11-11 13:58:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...