Comunitate

2017-12-07, 11:03:29

Oltenii care comercializează carne de porc neexpertizată sanitar veterinar riscă amenzi de până la 40.000 de lei

Pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor, DSVSA Olt a intensificat controalele, în această perioadă. O atenţie sporită este acordată comercializării cărnii de porc. Autorităţile avertizează că oltenii care comercializează carne de porc neexpertizată sanitar veterinar riscă amenzi de până la 40.000 lei.

Autorităţile le cer oltenilor să fie vigileniţi în această perioadă şi să cumpere produse alimentare doar din unităţile sau spaţiile autorizate sanitar veterinar. Chiar dacă sacrifică porcul din gospodărie, aceştia trebuie să meargă cu probe la medicul veterinar. Astfel, carnea trebuie să fie preparată şi consumată doar după ce medicul veterinar din comună prezintă rezultatul examinării pentru Trichinella.

Conform datelor furizate de ANSVSA, cei care comercializează carne de porc neexpertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Comercializarea porcilor vii din gospodăriile populaţiei în târgurile şi oboarele autorizate sanitar-veterinar ca şi mişcarea porcilor de la exploataţiile nonprofesionale către abator este permisă doar cu respectarea legislaţiei.

Comentarii

Redacţia

2017-12-07 11:03:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...