Sănătate

2019-03-15, 10:36:11

Oltenii care pleacă peste hotare nu vor mai fi puşi pe drumuri. Valabilitate extinsă la doi ani pentru cardul european de sănătate

Oltenii care merg în vacanţă în străinătate nu mai sunt nevoiţi să facă drumuri la CAS Olt în fiecare an. Începând cu 14 martie, valabilitatea cardului european a fost extinsă la doi ani.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că decizia vine în sprijinul celor care solicitau an de an aceste carduri europene de sănătate.

„Începând de joi, 14 martie, valabilitatea cardului european de sănătate se prelungeşte. Până acum un an şi jumătate era valabil şase luni, iar până pe 14 martie a fost un an. De la această dată cardul european este valabil doi ani. Nu mai trebuie omul să vină din an în an să-şi facă acest card european de sănătate, care este folosit în situaţii de urgenţă şi nu pentu tratamente programate”, a spus Ciocan.

În 2018, CAS Olt a primit 3.147 cereri pentru eliberarea cardului european de sănătate, fiind distribuite 3.057 carduri şi 90 de certificate provizorii.

Comentarii

Redacţia

2019-03-15 10:36:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...