Social

2020-04-27, 15:28:18

Oltenii cărora le expiră şomajul vor primi indemnizaţie pe toată durata stării de urgenţă

Persoanele care se aflau în şomaj dinainte de izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus, cărora le expiră în această perioadă indemnizaţia de şomaj, vor primi, potrivit Orodonanţei de Urgenţă numărul 53, din 21 aprilie, în continuare ajutorul de la stat. La nivelul judeţului Olt, în perioada 21 aprilie - 14 mai, AJOFM ar fi trebuit să înceteze plăţile pentru 123 se persoane. Acesta vor primi şomajul până la ridicarea stării de urgenţă.

Persoanele fără un loc de muncă beneficiază, conform legii, de o indemnizaţie de şomaj în valoare de 500 de lei, căreia i se adaugă un procent în funcţie de veniturile realizate în ultimii ani, dar şi de vechimea în muncă. Şomajul se acordă pe o perioadă de cel mult un an.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă numărul 53, din 21 aprilie, celor cărora le înceta dreptul de a primi indemnizaţie de somaj li se va acorda în continuare sprijinul financiar pentru perioada 21 aprilie-14 mai. Astfel, potrivit datelor oferite de AJOFM, de această măsură vor beneficia 123 de persoane.

Cât priveşte şomajul tehnic, la nivelul judeţului Olt, peste 8.000 de persoane sunt plătite cu 75% din salariu, în perioada în care firmele şi-au sistat activitatea din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

 

Comentarii

Redacţia

2020-04-27 15:28:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...