Actualitate

2019-11-26, 12:40:23

Oltenii cu sechestru pe bunuri pot solicita eşalonarea datoriilor. Fiscul oltean nu va mai organiza licitaţii pentru recuperarea debitelor

Oamenii de afaceri din judeţ care au sechestru pe bunuri pot solicita Fiscului oltean eşalonarea datoriilor. Numai aşa îşi pot salva bunurile pe care autorităţile urmau să le scoată la licitaţii.

414 olteni au solicitat eşalonarea datoriilor pe care le au către Fisc.

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt spun că debitele pot fi eşalonate pe cel mult cinci ani. 

„Avem 414 eşalonări, care vin din 2017. Debitele pot fi eşalonate pe maximum cinci ani, iar garanţiile pot fi mai mici decât datoriile. 55 de olteni au pierdut eşalonările, pentru că nu şi-au respectat termenele de plată. Lor li se vor scoate bunurile la licitaţie. Există riscul ca la a patra licitaţie să vindem bunul cu zece la sută din preţul de evaluare. Legea ne permite ca după a patra licitaţie să-l dăm şi la zece la sută, chiar dacă este un singur participant la licitaţia pentru bunurile mobile. La licitaţiile pentru bunurile imobile trebuie să se înscrie cel puţin doi participanţi. La bunurile mobile, un singur participant poate să ofere pe o maşină zece la sută din valoare şi să fie declarat adjudecatar. Pentru a evita astfel de situaţii, nu văd de ce să nu solicite eşalonare, mai ales dacă are deja sechestru pe bunuri”, spun reprezentanţii AJFP Olt.


Comentarii

Redacţia

2019-11-26 12:40:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...