Sănătate

2021-01-26, 20:17:40

Oltenii nedeplasabili şi familiile acestora, vaccinare anti-Covid la domiciliu

Autorităţile au stabilit cum se va face vaccinarea împrotriva COVID-19 în cazul persoanelor nedeplasabile şi familiilor acestora.

În cadrul întâlirii de luni, Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţii de Vaccinare a hotărât că un echipaj medical se va deplasa la aceste persoane, evitând orice alte probleme. 

„La nivelul judeţului nostru se desfăşoară activitatea de identificare a persoanelor imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu şi care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. În acest sens, Instituţia Prefectului - Judeţul Olt şi Direcţia de Sănătate Publică Olt au solicitat sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale să întocmească, prin intermediul structurilor de asistenţă socială, liste cu persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, împreună cu asistenţii personali ai acestora (dacă au) şi cu membrii de familie care locuiesc in aceeaşi gospodărie. Listele respective vor fi întocmite cu celeritate şi transmise nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul CJCCI Olt”, precizează Prefectura Olt.

După primirea datelor, NJCAV va stabili traseele, logistica şi personalul necesar pentru vaccinarea persoanelor de pe liste.

„Atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât şi membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie vor fi vaccinaţi prin următoarele modalităţi, în funcţie de disponibilitatea de la nivelul judeţului: prin echipe de vaccinare mobile care sunt parte a centrelor de vaccinare fixe sau prin solicitarea echipajelor de consultalţii la domiciliu ale serviciilor de ambulanţă, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacităţii operative”, se mai arată într.un comunicat de presă.


Comentarii

Redacţia

2021-01-26 20:17:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...