Actualitate

2019-11-27, 13:44:24

Oltenii pot cere anularea dobânzilor şi penalităţilor şi online. Oamenii de afaceri trebuie să achite debitele din 2018 şi dările pe acest an

Oltenii pot beneficia în continuare de Ordonanţa 6, care prevede o serie de facilităţi fiscale. Cererile de scutire pot fi depuse până pe 16 decembrie, dar anularea dobânzilor şi penalităţilor se poate obţine şi online.

Pentru a beneficia de aceste scutiri, contribuabilii trebuie să achite debitele din 2018 şi dările integrale stabilite pentru acest an.

„Sunt continuate acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformării la plata obligațiilor fiscale. Cei care înregistrează obligații fiscale restante, la data de 31 decembrie 2018, pot beneficia, în condițiile reglementate de Ordonanţa 6/2019, de o serie de facilități fiscale. Una dintre ele este sub forma anulării, în totalitate, a obligațiilor accesorii. Astfel, pentru accesarea facilității fiscale constând în anularea obligațiilor accesorii, până la 16 decembrie 2019, inclusiv, trebuie să fie respectate condițiile impuse de lege, adică achitarea obligațiilor bugetare principale cu scadențe până la 31 decembrie 2018, precum și a obligațiilor bugetare principale și accesorii cu termene de plată între 1 ianuarie 2019 și 16 decembrie 2019. Anularea obligațiilor accesorii nu este condiţionată de depunerea notificării privind intenția de a beneficia de această facilitate fiscală, însă este obligatoriu să fie depusă până la 16 decembrie o cerere în acest sens”, se arată într-un comunicat al Fiscului.

Autorităţile ameninţă cu scoaterea bunurilor la licitaţie în cazul în care debitele nu sunt achitate.

„Eficiența accesării unei astfel de facilități, constă în aceea că, prin achitarea voluntară a obligațiilor bugetare principale restante la 31 decembrei 2018, precum și a obligațiilor bugetare principale și accesorii cu termene de plată între 1 ianuarie 2019 și 15 decembrie 2019, se pot anula obligațiile accesorii aferente obligațiilor bugetare principale restante la 31 decembrei 2018. În caz contrar, se vor continua măsurile de executare silită asupra tuturor veniturilor și bunurilor deținute de contribuabili pentru recuperarea acestor obligații”, mai spun cei de la Fisc.

Cererea de anulare a obligațiilor de plată accesorii poate fi depusă și fără a fi necesară deplasarea contribuabilului la organul fiscal compentent, respectiv prin intermediul serviciului  „Spațiul privat virtual”.
7.754 de afacerişti olteni pot beneficia de Ordonanţa 6, care prevede scutiri fiscale. Fiscul oltean i-a notificat pe toţi, iar 458 au răspuns deja că vor să beneficieze de aceste reduceri.

Comentarii

Redacţia

2019-11-27 13:44:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...