Comunitate

2017-04-08, 16:17:50

Oltenii pot cumpăra ouă ecologice din trei ferme din judeţ. O jumătate de milion de găini ouătoare, în crescătoriile olteneşti

Olteniilor nu le vor lipsi de pe masa de Paşte ouăle roşii, simbolul Sărbătorii Învierii Domnului. Cei care nu au în gospodării şi le pot procura din cele şase ferme olteneşti, ce însumează peste o jumătate de milion de găini ouătoare. Pentru cei mai pretenţioşi, fermele de la Curtişoara, Văleni şi Leleasca oferă şi ouă ecologice.

Reprezentanţii DSVSA Olt recomandă oltenilor să cumpere ouă doar din centre autorizate. Ouăle trebuie să fie marcate cu codul de producător, termenul de valabilitate şi să nu aibă coaja crăpată sau lovită.
 
Oltenii pot cumpăra ouă din şase ferme ce se află pe raza judeţului. Astfel, sute de mii de ouă sunt sunt produse zilnic în fermele de la Stoicăneşti, Scorniceşti, Curtişoara, Leleasca, Urşi şi Văleni. Cei care ţin la sănătatea lor şi vor să mănânce bio pot cumpăra ouă ecologice de la fermele din Văleni, Leleasca şi Curtişoara, găinile din aceste localităţi fiind crescute în libertate.
 
Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că Oltul este fruntaş în rândul judeţelor care produc ouă, acestea ajungând în toate colţurile ţării.
„Toate cele şase fermele din judeţ de găini ouătoare au centre proprii de colectare şi ambalare. Avem fermele de la Stoicăneşti, Scorniceşti, Curtişoara, Leleasca, Urşi, şi Văleni. În aceste ferme sunt peste 500.000 de găini ouătoare însistemul convenţional, plus că în trei crescătorii de găini sunt produse şi ouă ecologice: la Văleni, Leleasca şi Curtişoara. Oltul este unul dintre judeţele care produce cea mai mare cantitate de ouă. Aceste ferme au distribuţie în toată ţara, nu distribuie doar pe raza judeţului Olt”, a spus Bolborea. 

 

Comentarii

Redacţia

2017-04-08 16:17:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro