Sănătate

2019-05-16, 15:42:53

Oltenii primesc gratuit aparatele de oxigenoterapie. Care sunt condiţiile

Oltenii care au nevoie de oxigenoterapie pot primi gratuit aparate pentru acest tip de tratament. Aceştia trebuie să depună la CAS Olt recomandarea doctorului curant, dar şi alte documente medicale.

Aparatele de administrare continuă cu oxigen se acordă doar prin închiriere pacienţilor care au următoarele afecţiuni: insuficienţă respiratorie cronică, cu hipoxie severă sau gravă în repaos. Totodată, pot fi date pacienţilor cu BPOC, definit prin spirometrie cu VEMS/CVF mai mică de 70%.

Potrivit datelor furnizate de CAS Olt, durata prescripţiei este de maximum 92 de zile, în funcţie de starea clinică şi evoluţia afecţiunii pentru persoanele care nu sunt încadrate în grad de handicap şi de maximum 12 luni pentru persoanele care sunt încadrate în grad de handicap accentuat sau grav.

Pot recomanda pacienţilor acest tip de dispozitiv medici pneumologi, cardiologi, oncologii şi pediatri, care sunt în contract cu casele de asigurări de sănătate pentru furnizarea de servicii medicale.

Prescripţiile medicale pentru echipamentele pentru oxigenoterapie trebuie să fie însoţite de documente medicale din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor pentru recomandarea acestor dispozitive medicale.

În prezent, sunt înregistați la CAS Olt 482 de pacienţi beneficiari de aparate de administrare continuă cu oxigen.Comentarii

Redacţia

2019-05-16 15:42:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...