Social

2019-07-02, 10:00:40

Oltul importă forţă de muncă din Bangladesh, Nepal şi Turcia

A crescut numărul cetăţenilor străini din ţările non UE care lucrează la firme din judeţul Olt. Peste 200 de persoane din afara spaţiului comunitar european muncesc pe raza judeţului nostru. Potrivit datelor furnizate de ITM Olt, cei mai mulţi provind din Turcia şi Bangladesh.

Pentru că reprezintă forţă de muncă ieftină, din ce în ce mai multe societăţi din judeţul Olt apelează la cetăţeni străini din ţările non UE. Astfel, pe raza judeţului Olt muncesc 214 persoane din afara spaţiului comunitar european, numărul acestora fiind într-o continuă creştere.

Domeniile de activitate cu cei mai mulţi cetăţeni străini sunt: metalurgia aluminiului (39 de persoane), confecţii textile (33 de persoane), construcţii (25 de persoane), agricultură (19 persoane), comerţ (14 persoane), asistenţă spitalicească (6 persoane, dintre care 4 medici care lucrează la spitalul din Corabia).

Dintre aceştia, cei mai mulţi provin din ţări precum Turcia, Bangladesh şi Nepal. Potrivit inspectorului şef al ITM Olt nu au fost înregistrate vreodată reclamaţii, la adresa angajatorilor, din partea cetăţenilor străini care lucrează pe raza judeţului Olt

Comentarii

Redacţia

2019-07-02 10:00:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...