Eveniment

2020-07-02, 10:58:38

Oltul, sub Cod Galben de caniculă, timp de două zile

Val de caniculă în sudul ţării. Meteorologii anunţă temperaturi ce vor atinge frecvent 35-36 de grade, izolat 37 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Atenţionarea este valabilă în perioada 2-3 iulie.

Meteorologii anunţă temperaturi extreme în aceste zile, judeţul Olt fiind sub cod galben de caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile vor ajunge până la 37 de grade.

„În  intervalul 2-3 iulie, va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Meteorologii anunţă că indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse și în restul zonelor de câmpie și podiș. În sud-estul teritoriului, vremea se va menţine caniculară și la finalul săptămânii.

Atenționarea a fost transmisă către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiile care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Recomandări privind protecţia populaţiei pe timpul caniculei:

- Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spatii publice);
- Evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele
11.00-18.00;
- Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;
- Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi
ceaiuri;
- Mâncaţi fructe şi legume sau iaurt;
- Nu consumaţi alcool;
- Menţineţi legătura cu persoanele în vârstă, interesându-vă de starea de sănătate a acestora;
- Nu lăsaţi copiii sau animalele de companie în autoturismele expuse la soare;
- Creaţi un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului.

Comentarii

Redacţia

2020-07-02 10:58:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...