Eveniment

2017-01-12, 13:51:16

Oltul, sub Cod Galben de polei şi vânt puternic

Judeţul Olt intră sub atenţionarea de Cod Galben de polei şi vânt puternic, valabilă pentru perioada 13-14 ianuarie.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 ianuarie, ora 5.00 - 14 ianuarie, ora 12.00 vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20-25 litri pe metrul pătrat.

 

Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.

 

În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

 

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.

 

Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70-80 kilometri pe oră.

 

Intensificări ale vântului, cu viteze de 55-65 kilometri pe oră şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

 

Pe arii restrânse precipitaţii slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului.

Comentarii

Redacţia

2017-01-12 13:51:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro