Agricultură

2018-12-17, 12:52:17

Opt crescători olteni au primit subvenţia în „Programul de comercializare a lânii”

Opt fermieri olteni au accesat, în acest an, schema de „Ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”. Aceştia au comercializat 13.780 de kilograme de lână şi au primit deja subvenţia.

Direcţia Agricolă Judeţeană Olt a plătit primii bani în Programul de comercializare a lânii. Astfel, opt fermieri din judeţ au vândut către un centru din Sibiu 13.780 de kilograme de lână, subvenţia fiind de un leu per kilogram.

„Avem opt crescători olteni care au depus cereri pentru comercializarea lânii. Aceştia au comercializat 13.780 de kilograme de lână, care a fost predată la un centru din Sibiu. Subvenţia primită a fost de un leu per kilogram, iar Direcţia Agricolă Judeţeană Olt a plătit deja cei 13.780 de lei crescătorilor olteni”,
a spus directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu. 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale vrea să reînvie tradiţia prelucrării lânii. Astfel, prin Hotărârea 500/2017 s-a aprobat un ajutor de minimis pentru crescătorii de ovine. Fermierii nu trebuie să mai ardă lâna, ci să o comercializeze.

Comentarii

Redacţia

2018-12-17 12:52:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...