Economie

2020-06-30, 14:11:42

Orban a venit la Alro cu noi promisiuni: „Schema de ajutor de stat va fi pusă în practică în cursul lunii iulie”

Premierul Ludovic Orban a promis, marţi, că Alro Slatina va primi „în cursul lunii iulie” ajutorul de stat ca şi consumator mare de energie.

Sindicatele din companie avertizează de mai multe luni că, fără aceşti bani, Alro ar ajunge în incapacitate de plată, în luna august.

„O veste bună a fost faptul că schema de ajutor de stat, adoptată de Guvernul României şi aprobată de CE va fi pusă în practică în cursul lunii iulie şi combinatul va beneficia de un ajutor de stat ca şi consumator mare de energie electrică, în care practic i s-a redus practic cu 16% costul certificatelor de emisii de bioxid de carbon”, a declara Ludovic Orban.

Premierul a anunţat, la Slatina, şi că taxa de cogenerare va fi diminuată.

„De asemenea, lucrăm la o modificare legislativă în care avem ca obiectiv diminuarea aşa-zisei taxe pe cogenerare. În preţul curentului electrice este inclusă o taxă care a fost instituită cu obiectivul de a finanţa investiţii în modernizarea combinatelor de producere a energiei electrice şi termice în sistem de cogenerare, taxă care a crescut în mod artificial preţul atât pentru consumatorii industriali cât şi pentru consumatorii casnici, şi care nu a avut utilitatea pentru care a fost gândită pentru că cei aproape 2 miliarde de euro care au fost colectaţi în toată această perioadă foarte puţini bani au fost folosiţi pentru investiţii în capacităţi moderne şi eficiente de cogenerare”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a fost însoţit la Slatina de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Comentarii

Redacţia

2020-06-30 14:11:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...