Administraţie

2019-05-10, 16:20:54

Ordonanţa 114 se modifică. Marius Oprescu: „Dispare autorizaţia de construcţie. Documentaţia se va depune pe bază de studiu de fezabilitate sau DALI”

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, le-a dat o veste bună primarilor din Olt. În următoarea şedinţă de guvern, Ordonanţa 114 se va modifica, iar documentaţia va putea fi depusă pe baza studiului de fezabilitate sau documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI).

10 miliade de euro sunt puşi la dispoziţie prin Ordinanţa 114 pentru investiţii, pe o perioadă de zece ani. Prin modificările ce vor fi aduse, săptămâna viitoare, Ordonanţei 114 se numără şi renunţarea la autorizaţia de construcţie, foarte multe UAT-uri din ţară neavând-o.

„Ordonanţa 114 urmează să se modifice, este deja trimisă pe circuit la avizat în ministere, urmând ca în următoarea şedinţă de guvern să intre pe ordinea de zi. Cea mai importantă noutate cred că este scoaterea din depunerea documentelor a autorizaţiei de construcţie. Un lucru foarte important. Documentaţia se va depune pe bază de studiu de fezabilitate sau DALI, iar proiectul tehnic va deveni eligibil şi va putea fi plătit din banii pe care îi luaţi finanţare de la Bucureşti. Vă rog să vă pregătiţi proiectele pentru că dacă până acum nu au fost foarte multe cereri depuse, din cauză că UAT-urile nu aveau autorizaţie de construcţie, în toată ţara a fost această problemă, de aceea s-a şi hotărât să se scoată acest document, acum, când va fi pe bază de SF sau DALI, vă daţi seama că vor fi foarte multe proiecte. Bani sunt 10 miliarde de euro, dar sunt pentru zece ani. Anul acesta sunt în jur de un miliard de euro, deci proiectul se poate încadra în cele zece miliarde, dar dacă se termină banii pentru acest an nu veţi mai reuşi să începeţi proiectele acum. Vă rog să vă pregătiţi documentele, iar după şedinţa de guvern să mergeţi cu ele la Bucureşti”,
le-a transmis Marius Oprescu primarilor, în cadrul şedinţei ACoR, Filiala Olt, ce s-a desfăşurat vineri dimibneaţă, la Slatina. 

Comentarii

Redacţia

2019-05-10 16:20:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...