Comunitate

2020-06-03, 14:36:31

Organizarea Bâlciului de Rusalii de la Caracal, suspendată

Organizarea tradiţionalului „Bâlci de Rusalii” de la Caracal a fost suspendată, din cauza pandemiei de coronavirus.

 Potrivit unui comunicat remis de Primăria Caracal, decizia de suspendare a fost luată ca urmare a faptului că organizarea evenimentelor culturale şi a târgurilor încă nu a fost avizată de autorităţi.

„În inima Romanațiului, la Caracal tradițiile se pastrează cu sfințenie, fiecare anotimp fiind marcat de obiceiuri transmise din generație în generație. An de an, vara debutează aici cu  tradiționalul ”Bâlci de Rusalii”, care de data acesta, a căzut pradă pandemiei Covid-19.  Pericolul răspândirii noului coronavirus a determinat suspendarea tuturor evenimentelor culturale şi târgurilor din această perioadă.  Între acestea şi «Bâlciul de Rusalii», la care erau aşteptate câteva mii de vizitatori, din întreg ținutul Romanați”, se arată în comunicatul citat.

Tot ca o măsură de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2, municipalitatea păstrează târgul săptămânal închis, până la noi dispoziții venite din partea Ministerului Sănătății și Prefecturii Olt.

„Vă reamintim faptul că, încă din 12 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că toate târgurile săptămânale să fie închise. Măsura a fost luată pentru a preveni aglomerația și riscul de îmbolnăvire. În funcție de hotărârile și măsurile adoptate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vom reveni cu informații suplimentare”, mai transmite Primăria Caracal.

Comentarii

Redacţia

2020-06-03 14:36:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...