Sănătate

2019-09-16, 12:46:32

Ortopezi din Oltenia, întâlnire la Slatina. Peste o sută de medici vor participa la această conferinţă

Ortopezi din cinci judeţe din partea de sud a ţării se vor întâlni la Slatina, în perioada 4-6 octombrie. Este pentru prima dată când conferinţa Societăţii Ortopezilor şi Traumatologilor din Oltenia are loc la Slatina.

Sala Europa din cadrul Consiliului Judeţean Olt va găzdui, în perioada 4-6 octombrie, conferinţa regională a Societăţii Ortopezilor şi Traumatologilor din Oltenia. Peste o sută de ortopezi din Olt, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj sunt aşteptaţi la această conferinţă, tema abordată în acest an fiind „Cura pseudartrozelor”.

Ortopedul Cătălin Duican, şeful secţiei de la nivelul Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a precizat că este pentru prima dată când această conferinţă este organizată la Slatina.

„Această conferinţă se desfăşoară anual, prin rotaţia judeţelor. Este o întâlnire importantă pentru că discutăm noutăţile din sfera Ortopediei, despre patologie, dar şi terapiile de ultimă generaţie. Este pentru prima dată când se organizează la Slatina, anul trecut a fost la Severin. Aşteptăm şi profesori de la Craiova, managerul Spitalului Slatina, dar şi personalităţi locale”,
a spus medicul Cătălin Duican.

După ce mai mulţi tineri ortopezi au venit pe Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, aceştia oferind o gamă variată de servicii, adresabilitatea a crescut.

În urmă cu doi ani, o echipă de medici slătineni, condusă de doctorul Ciprian Văjeu, venit special din Franţa ca să-i iniţieze pe ortopezii slătineni, a reuşit să opereze o hernie de disc lombară, prima din istoria spitalului slătinean. De atunci, alţi trei pacienţi au fost operaţi pe coloană la Spitalul Slatina.

Pentru că sunt dedicaţi şi au venit cu o abordarea nouă, ortopezii slătineni au reuşit să scoată din anonimat Secţia de Ortopedie de la Slatina. Organizarea conferinţei regionale a Societăţii Ortopezilor şi Traumatologilor din Oltenia la Slatina nu este întâmplătoare şi are legătură cu noua echipă de medici şi cu rezultatele obţinute, în ultimii ani.
 

Comentarii

Redacţia

2019-09-16 12:46:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...