Agricultură

2017-06-19, 16:12:14

OSPA Olt, tarife mici pentru fermierii care doresc studii agrochimice. Un buletin de analiză ar putea salva producţia

O probă luată din grădină, din solar sau din lanul cu cereale şi dusă specialiştilor OSPA Olt spre a fi analizată ar putea salva producţie, mai ales că tarifele sunt cele mai mici din ţară.

Pentru a şti exact ce lipseşte solului sau ce compuşi are în exces, fermierii care doresc să obţină producţii mari trebuie să solicite specialiştilor OSPA Olt studii agrochimice.

Directorul OSPA Olt, Constantin Rotea, a precizat că instituaţia pe care o conduce practică cele mai mici tarife din ţară. 

„Este bine ca fermierii olteni să solicite aceste studii. Pentru marii fermieri, adică dacă deţin peste zece hectare, preţul este de 20 de lei pentru un hectar, iar studiul este valabil patru ani. Pentru fermierii mici, o probă de sol recoltată din grădină sau de pe altă suprafaţă şi adusă la noi costă aproximativ 120 de lei. Poate merge şi un inginer de la noi ca să recolteze. Avem cele mai mici preţuri de la nivel naţional. Fermierii trebuie să înţeleagă că prin această probă văd ce lipseşte solului şi ce substanţe sunt în plus. Mai mult de atât, află cu ce pot fertiliza”,
a spus Rotea.


Comentarii

Redacţia

2017-06-19 16:12:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro