Pacienţi din judeţele învecinate, investigaţii la Spitalul Slatina. Rapoartele radiologilor slătineni, recunoscute în centrele universitare

Pentru stabilirea unui diagnostic exact, radiologii slătineni apelează tot mai des la colangio RMN, o investigaţie care vizualizează exact căile biliare, în multe cazuri fiind descoperiţi calculi şi de câţiva centimentri. Că această investigaţie este făcută cu succes la Slatina au aflat şi pacienţii din judeţele limitrofe. Recent, un pacient din Piteşti a venit la Slatina special pentru colangio RMN. Investigaţiile radiologilor slătineni sunt recunoscute în centrele universitare.

Şefa Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Anca Iordache, a dat exemplul unui pacient din Piteşti care a fost îndrumat special la Slatina pentru această investigaţie.

„Avem tot mai mulţi pacienţi din judeţele limitrofe care vin pentru investigaţii la noi. De exemplu, am avut un pacient de la Piteşti care a venit să facă colangio RMN, spunând că această investigaţie i-a fost recomandată de către un medic de la Piteşti sau Bucureşti. I s-a spus că în această zonă doar la Slatina ar putea să o facă. Prin această investigaţie, îi vedem colecistul şi căile biliare, fără a folosi substanţă de contrast. Se vizualizează foarte bine arborele biliar. Noi dăm detalii despre eventuali calculi migraţi pe cale biliară, care ar putea determina o dilataţie, icter. Pacientul avea o suspiciune de calcul migrat, iar aceasta este investigaţia cea mai facilă, cea mai rapidă şi neiradiantă. I s-a spus că la spitalul din Slatina se face această investigaţie. Rezultatele noastre sunt validate de medici din centrele universitare, pentru că avem aparatul foarte performant. Facem astfel de investigaţii foarte des şi la pacienţii internaţi”, a spus medicul Anca Iordache.

Investigaţia costă şase-şapte sute de lei, dar ea se poate face şi decontată de CAS Olt, însă pacienţii sunt nevoiţi să aştepte.

Radiologii slătineni lucrează în echipă cu chirurgii.

„Am mai avut recent un caz interesant. Era pacientul doctorului Craiovean, avea o tumoră în regiune gâtului. I-am făcut angio RMN pe vasele existente din jurul gâtului. Medicul a vrut să vadă exact raportul cu vasele. Lucrăm în echipă cu Chirurgia, cu ORL-ul, cu Oncologia, cu medicii de la Gastroenterologie şi Neurologie. Discutăm cazurile, pentru că este important să se facă această corelaţie cu imagistica”,
a adăugat radiologul slătinean.