Actualitate

2019-12-02, 12:28:24

Pădurarii din zonele Reşca şi Iancu Jianu vor fi dotaţi cu arme letale. Direcţia Silvică Olt: „Aici s-au întâmplat cele mai multe incidente”

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Olt spun că pădurarii de pe Fondurile de Vântoare Reşca şi Iancu Jianu vor fi dotaţi cu arme letale. Aici s-au întâmplat cele mai multe incidente, mulţi pădurari ajungând la spital după conflicte spontane cu hoţii de lemne.

Pădurarii vor putea face uz de armă pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, legea ajungând pe masa preşedintelui spre a fi promulgată.

Pădurarii ce apără pădurile de la Reşca, ce aparţin de Ocolul Silvic Caracal, şi Iancu Jianu, Ocolul Silvic Balş, vor primi şi ei în dotare arme letale.

„Acolo unde avem pădurari agresaţi o să le dăm şi noi arme letale. Mă refer la pădurarii de la Reşca şi Iancu Jianu. Aici s-au întâmplat cele mai multe incidente. Sunt mulţi rromi în zonă care vin la furat de lemne”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vîle.

În judeţ, au fost înregistrate violenţe asupra pădurarilor din zona Balş sau Reşca. Astfel, în 2016, doi pădurari de la Ocolul Silvic Balş au fost agresaţi de trei hoţi de lemne. A fost întocmit un dosar penal, iar hoţii au fost condamnaţi pentru ultraj. Au mai fost pădurari bătuţi şi la Reşca, unde furturile de lemne sunt frecvente. Un alt pădurar a avut nouă zile de spitalizare de la medicul legist, altul de 12 zile, ambii patrulau în sectorul de pădure din Morunglav.

Zeci de hoţi sunt prinşi anual la furat de lemne din pădurile administrate de Direcţia Silvică Olt. Pădurarii le întocmesc actele pentru furt, iar hoţii se plâng judecătorilor. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca hoţii să aibă câştig de cauză, procesele fiind pierdute pentru că lipsesc martorii, hoţii fiind prinşi prin păduri, în zone izolate.

Comentarii

Redacţia

2019-12-02 12:28:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...