Naţional

2018-01-19, 15:19:59

Părinţii poliţistului Bogdan Gigină s-au adresat ICCJ cerând urgentarea soluţionării dosarului morţii fiului lor

Părinţii poliţistului Bogdan Gigină, decedat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce se afla în coloana care îl însoţea pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, vor urgentarea soluţionării dosarului morţii fiului lor. Ei au depus în acest sens o contestaţie la instanţa supremă.

Contestaţia privind durata procesului a fost înregistrată joi la instanţa supremă, primul termen fiind programat în 1 februarie.

Potrivit avocatului familiei Gigină, familia lui Bogdan Gigină „ar dori ca ancheta să se bucure de o celeritate mai accentuată”, apreciind că perioada de doi ani şi trei  luni de când a fost deschis dosarul ar fi fost suficientă pentru soluţionare.

„Solicită instanţei competente să dea un termen de maxim trei luni de zile pentru soluţionarea cauzei”, a declarat avocatul.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, dosar deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină.

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

„În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă”, susţin procurorii DNA.

În octombrie, la ieşirea de la audierile în acest dosar, Gabriel Oprea declara: „Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi, aflate la trei sute de metri de aici, care nu erau semnalizate corect şi nu au fost semaforizate”.

În acest dosar, în afară de Gabriel Oprea au mai fost audiaţi printre alţii Petre Tobă, fost şef al Poliţiei Române, precum şi fostul procuror general al României Ilie Botoş, care la momentul accidentului era secretar de stat în Ministerul de Interne. El a spus, la ieşirea de la audieri, că a aflat despre accident a doua zi, că nu avea în atribuţii stabilirea dispozitivelor pentru coloanele oficiale şi că a dat explicaţii „tehnice”.

Familia Gigină s-a constituit şi parte civilă în acest dosar.

Sursa: news.ro


Comentarii

Redacţia

2018-01-19 15:19:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...