Naţional

2020-02-24, 10:26:50

Pasagerii care au ajuns la Craiova, din Italia, monitorizați la domiciliu. Niciunul nu a prezentat semne de boală

Niciunul dintre cei 139 de pasageri care au ajuns din Italia, luni noaptea, pe Aeroportul Internaţional Craiova, nu a pus probleme din punct de vedere al coronavirusului și nici nu a venit, conform declarațiilor lor, din zone ale Italiei contaminate cu acest virus.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, toate persoanele au mers acasă, după ce au fost verificate, cu un termometru. Despre chestionarele pe care le-au completat, autoritățile spun că deși „sunt simple, sunt extrem de eficiente”. 

„Au fost urmăriți toți pasagerii care au venit și nu sunt probleme. Ei au fost verificați cu un termometru, nimeni nu a prezentat vreo stare care să impună luarea unor măsuri speciale. Au completat acel chestionar simplu, ca și conținut, dar extrem de eficient, considerăm noi. Toți au mers la domiciliu și conform chestionarului știm unde vor sta în următoarele zile. 14 zile trebuie să stea acasă”,
a explicat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu.

Acesta a mai spus că echipe de medici epidemiologi vor fi prezente în aeroport pentru toate zborurile ce fac legătura cu Italia.

„Dacă vor apărea probleme vor fi luate măsurile care se impun. Dacă avem suspecți, îi băgăm în spital, se trimit în cele patru centre naționale și se rezolvă. Foarte importnat este să ne păstrăm calmul”, a mai spus Popescu.  

Momentan, potrivit reprezentanților Aeroportului Craiova, toate cursele dinspre şi către Italia se desfăşoară după programul normal.

Sursa: realitateadecraiova.net

Comentarii

Redacţia

2020-02-24 10:26:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...