Sănătate

2019-01-04, 16:06:25

Patru doctori de la Spitalul Slatina îşi vor putea prelungi contractul cu unitatea medicală, după ce vârsta de pensionare a fost majorată la 67 de ani

Patru doctori de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt în pragul pensionării, însă aceştia îşi vor putea prelungi contractele cu unitatea medicală, după ce vârsta de pensionare a doctorilor a fost majorată la 67 de ani.

Vârsta de pensionare a medicilor a fost majorată, începând de joi, de la 65 la 67 de ani. Legea votată de Parlament, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicată pe 3 ianuarie în Monitorul Oficial.

Astfel, medicii care doresc să rămână în activitate până la 67 de ani trebuie să depună o cerere scrisă la unitatea medical cu trei luni înaintea vârstei standard de pensionare.
Într-o situaţie similară sunt şi patru doctori de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina: chirurgul Vasile Ştefan, dermatologul Constantin Badea, Carmen Dumitrescu de pe Secţia de Boli Infecţioase şi medicul de pe Secţia Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, Elena Ştefan. 

Managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, spune că aceştia au contractele prelungite până pe 31 martie, urmând să rămână în activitate până la 67 de ani.

„Cei patru doctori au împlinit 65 de ani, iar toţi au prelungire până la 31 martie, pentru că au beneficiat de o lege de circuit. Acum legea a fost promulgată, urmând ca medicii slătineni să beneficieze de prelungirea contractului până la împlinirea vârstei de 67 de ani”, a spus Cătălin Rotea.

Conform noului act normativ, doctorii pot ocupa chiar şi funcţii de conducere la nivelul spitalelor până la vârsta de 67 de ani.

Comentarii

Redacţia

2019-01-04 16:06:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...