Agricultură

2019-07-05, 13:22:09

Patru tone jumătate, producţia de grâu la hectar. Director DAJ Olt: „Ţinând cont de condiţiile climatice nefavorabile, recolta este una bună”

Potrivit specialiştilor Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, aproape 30.000 de hectare de grâu din cele 115.200 au fost recoltate la nivelul judeţului. În medie, producţia la hectar este de patru tone jumătate.

Profitând de vremea favorabilă, fermierii olteni au intrat în plin în lanurile de grâu. Aşa s-a ajuns ca la mai bine de o săptămână de la începerea campaniei, să fie recoltate aproape 30.000 de hectare. Totodată, agricultorii olteni pot face un prim bilanţ.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghciescu, a precizat că producţia de grâu la hectar este de patru tone şi jumătate, aproape egală cu recolta obţinută anul trecut.

În condiţiile climatice nefavorabile ale anului agricol 2018-2019, grâul răsărind în februarie, recolta este bună. În medie, producţia este de patru tone şi jumătate la hectar. Este asemănătoare cu recolta obţinută anul trecut, când nu au fost atâtea probleme generate de vreme. Campania de recoltat este în plină derulare”, a spus Drăghicescu.
Comentarii

Redacţia

2019-07-05 13:22:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...