Politică

2018-12-01, 12:15:44

Paul Stănescu: „1 Decembrie ne aminteşte că poporul român are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar şi în cele mai dificile condiţii”

Vicepremierul Paul Stănescu a transmis un mesaj de unitate, în ziua marcării Centenarului Marii Uniri, totodată mulţumindu-le românilor pentru ceea ce fac pentru ţara lor.

În mesajul transmis, Stănescu afirmă că actul de la 1 Decembrie este o construcţie comună, care şi-a păstrat nealterată, de timp şi de timpuri, valoarea simbolică.

„Astfel, de 100 de ani încoace, 1 Decembrie ne aminteşte că poporul român are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar şi în cele mai dificile condiţii. Ziua Marii Uniri este un îndemn la unitate, solidaritate și mândrie națională. Această Zi a reprezentat un act de voinţă populară, în care toate provinciile au luptat deopotrivă pentru acelaşi ideal, iar astăzi reprezintă pentru noi toţi împărtăşirea unor valori, emoţii şi deziderate comune”, spune vicepremierul României.

El a adăugat că,  astăzi, mai mult ca oricând, idealurile din 1918 trebuie transpuse într-un efort colectiv la nivelul întregii societăţi româneşti, de a fi uniţi şi hotărâţi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru binele comun.

„Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej pentru punţi între oameni şi pentru a ne redefini rolul și locul pe harta lumii, în vederea consolidării României moderne şi responsabile, iar angajamentele pe care ni le-am asumat în spiritul democrației și statului de drept sunt apreciate în Europa şi în lume, în parteneriatele și organizațiile internaţionale din care facem parte. Am făcut pași importanți pentru a recupera multe dintre decalajele trecutului, însă numai împreună, implicați și hotărâţi, vom reuși să construim o Românie puternică și respectată!”, a mai transmis Paul Stănescu.

Totodată, social democraţilor a ţinut să aducă mulţumiri românilor de rând.

„Astăzi, de Ziua Naţională, vă felicit şi vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zilnic pentru ca România să devină o țară mai prosperă și mai puternică! În egală măsură, le mulţumesc şi militarilor români aflaţi la datorie în teatrele de operaţii şi le doresc să se întoarcă acasă cu bine!”, a conchis vicepremierul.

Comentarii

Redacţia

2018-12-01 12:15:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...