Politică

2019-05-10, 15:39:01

Paul Stănescu: „În cel mult o lună, Codul Administrativ va fi trecut prin OUG”

Prezent la întâlnirea anuală a AcoR Filiala Olt, preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, le-a dat asigurări zecilor de primari prezenţi la eveniment că în cel mult o lună Codul Administrativ va deveni realitate, Partidul Social Democrat luând decizia aprobării acestuia printr-o ordonanţă de urgenţă.

Prezent la Slatina, fostul vicepremier al României, senatorul Paul Stănescu, a fost întrebat de primarii olteni ce se întâmplă cu pensiile pentru aleşii locali, plângându-se de sumele foarte mici pe care le primesc unii dintre ei după trei-patru sau mai multe madate de primar. 

„În Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, s-a luat o decizie politică. Astfel, Codul Administrativ va fi trecut prin ordonanţă de urgenţă de către guvern. Din câte ştiu, acest cod a trenat foarte mult pentru că ministrul Toader nu a fost de acord, spunând că este o lege complexă organică, nu exclud ca fostul ministru să aibă dreptate, dar cred că actualul guvern îl va trece cât de repede prin ordonaţă de urgenţă. Ca timp, maximum o lună. Chiar dacă este o lege organică, Codul Administrativ, şi o spun ca unul care a lucrat în administraţie foarte mulţi ani, clarifică foarte multe lucruri atât în ceea ce priveşte administraţia publică locală, cât şi în cea centrală”, a declarat Paul Stănescu.

Prin Codul Administrativ se reglementează şi pensia primarilor, pentru a nu mai avea situaţii ca cele ale primarilor de peste 20 de ani care primesc o pensie de puţin peste 1.000 de lei. 

„Tot timpul am dat un exemplu din Olt. Primarul din Şerbăneşti, Titi Peligrad, care a lucrat în primărie de la 18 ani, din ’90 este primarul comunei şi a ieşit la pensie acum doi sau trei ani cu 1.270 de lei. După şapte mandate de primar să ai aşa o pensie nu cred că este în regulă. Aşa cum ştiţi, primarii nu au voie să aibă alte activităţi, iar dacă alte categorii primesc aceste pensii, că vorbim de judecători, de procurori, şi primarii trebuie să primească o pensie. Cred că este o chestiune normală, nu am făcut un mare lucru pentru primari. Dar Codul Administrativ este mult mai complex şi reglementează foarte multe lucruri”,
a mai spus preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu.Comentarii

Redacţia

2019-05-10 15:39:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...