Politică

2020-09-23, 12:09:49

Paul Stănescu, printre iniţiatorii acordării de stimulente de risc profesorilor. Iniţiativa a trecut de votul Senatului

Inițiativa mai multor parlamentari PSD, printre care senatorul Paul Stănescu, prin care să li se acorde cadrelor didactice și personalului auxiliar din învățământul preuniversitar și cel universitar stimulente de risc între 1.500 și 2.000 de lei pe perioada stărilor de urgență și de alertă, a trecut luni de Senat, cu 85 de voturi pentru, 25 împotrivă și 13 abțineri.

Potrivit proiectului votat luni, cadrele didactice ar urma să primească 2.000 de lei iar personalul auxiliar și nedidactic, câte 1.500 de lei lunar.

Inițiativa aparține parlamentarilor PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc și Radu Preda. După votul senatorilor urmează cel din Camera Deputaților, care este decizională.

„Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului", prevede propunerea legislativă.

Sporul în cauză, „nu se cuprinde în baza lunarã de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurãri sociale de sãnätate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncã” din Codul fiscal, se spune în primul articol al propunerii legislative.

Comentarii

Redacţia

2020-09-23 12:09:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...