Comunitate

2018-12-04, 10:09:11

Pe toate drumurile din comunele Băbiciu, Izbiceni şi Giuvărăşti se instituie zone de dezinfecţie

Pe toate drumurile către Teleorman, adică în localităţile Băbiciu, Izbiceni şi Giuvărăşti, vor fi instituite zone de dezinfecţie, măsura fiind luată într-o şedinţă la Prefectura Olt, unde au participat mai mulţi primari din judeţ, pentru evitarea apariţiei unui nou focar de pestă porcină africană în judeţul Olt.

După apariţia a trei focare de pestă porcină africană la Rusăneşti, sute de porci au fost omorâţi, echipele de medici veterinari urmând să intre astăzi (n. red - 4 decembrie) în ultimele 16 gospodării din comună.

Primarii din localităţile cu risc la pesta porcină, adică cele învecinate cu Teleorman, au participat, luni, la o şedinţă cu prefectul judeţului Silviu Neacşu.

Astfel, specialiştii DSVSA Olt au anunţat o serie de măsuri pentru evitarea apariţiei unor noi focare de pestă porcină.

„DSVSA Olt a transmis măsuri de prevenţie tuturor primarilor din judeţ, dar şi condiţiile în care se pot sacrifica porcii şi în ce condiţii se poate transporta carnea. I-am rugat să transmită presei, zilnic, numărul de dosare întocmite pentru despăgubiri şi sumele ce vor fi plătite. Transmitem un material către ministrul Agriculturii si ministerul Apelor, cu solicitarea de a intensifica controale în Teleorman cu mistreţii, inclusiv să se facă dezinfecţie. Pe toate drumurile către Teleorman, din localităţile Băbiciu, Izbiceni şi Giuvărăşti se instituie zone de dezinfecţie”, a spus prefectul judeţului, Silviu Neacşu.
Comentarii

Redacţia

2018-12-04 10:09:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...