Social

2019-03-12, 13:02:48

Pensionarii se înghesuie să prindă bilete la balneare. Peste 2.000 de cereri înregistrate de Casa de Pensii Olt

Pensionarii din judeţul Olt se grăbesc să depună cereri pentru a obţine un bilet de tratament pentru care plătesc doar jumătate din valoarea pensiei. Peste 2.000 de solicitări au fost înregistrate de Casa Judeţeană de Pensii Olt în primele trei luni ale anului. Ordinea în care sunt depuse cererile nu contează, criteriile de acordare fiind legate de categoria pensiei, cuantumul acesteia şi dacă solicitantul a mai obţinut bilet de tratament în ultimii doi ani.

Chiar dacă nu s-au alocat deocamdată biletele de tratament, pensionarii din judeţul Olt se grăbesc să depună cereri pentru un sejur balnear la preţ redus. Peste 2.000 de solicitări au fost depuse la Casa Judeţeană de Pensii Olt.

Dacă în trecut, regula era primul venit, primul servit, acum criteriile de acordare sunt legate de categoria pensiei, cuantumul acesteia şi dacă în ultimii doi ani solicitantul a mai beneficiat de pensie.

Actele necesare la depunerea unei cereri pentru obţinera unui bilet de tratament sunt: cerere tip, copie de pe cartea de identitate şi cupon de pensie. La ridicarea biletului, pensionarii trebuie să aibă asupra lor ultimul cupon de pensie în original, actul de de identitate şi bilet de trimitere de la medic.

În cererea tip, pensionarii pot opta pentru cel mult trei staţiuni. În judeţul nostru, cele mai solicitate destinaţii sunt cele de pe Valea Oltului, dar şi Herculane şi Băile Felix.

Anul trecut, peste 4.000 de vârstnici au obţinut bilete de tratament. Sejurul este de 16 zile şi include cazare, masă şi proceduri de tratament.


Comentarii

Redacţia

2019-03-12 13:02:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...