Comunitate

2020-02-05, 12:12:12

Pentru intabularea unui apartament este nevoie ca întreg blocul să aibă carte funciară colectivă

Directorul OCPI Olt, Gigel Chiriţă, a precizat care sunt paşii ce trebuie să fie făcuţi pentru intabularea unui apartament. În primul rând, fiecare bloc trebuie să aibă carte funciară colectivă.

Şeful OCPI Olt a precizat că în Slatina nu prea mai sunt blocuri fără carte funciară colectivă.
  
„Aproape toate blocurile din Slatina au măcar un apartament intabulat. La momentul primirii cererii se face o carte funciară colectivă pe care îl face acel autorizat. Ea rămâne în baza noastră de date şi o gestionăm. Este o descriere a blocului, câte scări are, câte apartamente pe scară. Apoi persoanele trebuie să ia un autorizat care să facă documentaţia doar pentru apartament. Nimeni nu condiţionează proprietarul de vecini sau de altcineva. Acea înscriere a întregului bloc a fost gratuită şi nu se plăteşte nimic. Se plăteşte doar pentru apartamentul care urmează să fie intabulat. Dacă nu există acest document pentru întreg blocul, el se face la prima cerere”, a spus Chiriţă.

Pentru intabularea unui apartament sunt necesare următoarele documente:

- două copii xerox de pe actul de identitate al proprietarului;
- două copii legalizate de pe certificatul fiscal de la Administrația Financiară - Direcția Taxe și Impozite care dovedește că proprietarul este cu plata la zi către stat, cu mențiunea „pentru Cadastru și Intabulare”;
- două copii legalizate de pe actele de proprietate (contract vânzare-cumpărare, proces verbal de predare-primire, act donație, decizie judecătorească definitivă, certificat de moștenitor - în funcție de fiecare caz în parte).

Comentarii

Redacţia

2020-02-05 12:12:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...