Agricultură

2019-05-14, 15:42:07

Pentru o producţie bună, specialiştii DAJ Olt le recomandă fermierilor să utilizeze îngrăşăminte foliare şi tratamente fitosanitare. Ce trebuie evitat

Culturile agricole înfiinţate în toamna anului trecut nu sunt uniforme din cauza condiţiilor vitrege în care s-a desfăşurat campania de semănat. În această situaţie, reprezentanţii DAJ Olt spun că fermierii olteni trebuie să acorde o atenţie sporită tratamentelor efectuate.

Directorul DAJ Olt, Dragos Drăghicescu, a precizat că aceste culturi prezintă particularităţi, iar fermierii trebuie să aplice măsuri tehnologice specifice.

„Culturile de toamnă prezintă în această primăvară câteva particularităţi care impun măsuri tehnologice specifice, care să stimuleze pe cât posibil vegetaţia şi să elimine orice concurenţă a buruienilor în cultură. Pentru că prognoza vegetativă la grâu indică valori reduse ale taliei plantelor cu internodii scurte, nu se recomandă utilizarea regulatorilor de creştere. Se recomandă utilizarea îngrăşămintelor foliare cu mico şi macroelemente uşor asimilabile asociate cu tratamente fitosanitare pentru echilibrarea nutriţiei. Orzul şi grâul, în funcţie de data semănatului, se află în fazele de alungire a tulpinii, înspicare şi înflorire la nivelul întregului judeţ. Rapiţa se află în faza de formare a silicvelor şi a boabelor în silicvă”, a spus Drăghicescu.

Conform datelor furnizate de specialiştii DAJ Olt, culturile de primăvară, floarea soarelui şi porumbul, se află în faza de răsărire şi formarea primelor perechi de frunze adevărate.

Comentarii

Redacţia

2019-05-14 15:42:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...