Eveniment

2020-02-13, 16:51:07

Percheziții la persoane care au furat gardurile sondelor de petrol din zona Potcoava

Cinci percheziții domiciliare au fost desfășurate joi după amiază, de către polițiștii din Potcoava, la locuințele unor persoane din Olt și Argeș, bănuite că ar fi furat gardurile împrejmuitoare de la sondele de petrol din zonă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt Alexandra Dicu a declarat că au fost efectuate patru percheziții la imobilele aflate în proprietatea a doi bărbați, din localitatea Corbu, și o percheziție la domiciliul unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Bârla, județul Argeș.

Perchezițiile au fost efectuate , într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

„Din cercetările efectuate, există suspiciunea că, în perioada noiembrie 2019- ianuarie 2020, doi bărbați, de 21 și, respectiv, 32 de ani, ambii din comuna Corbu, ar fi sustras de pe raza comunelor Corbu și Icoana, gardurile împrejmuitoare de la două sonde petroliere”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

La una dintre locațiile percheziționate au fost găsite 42 de plase de gard, 106 stâlpi de gard, 3 porți metalice și o linie pompare, formată din 6 cupoane (țevi), despre care există bănuiala că ar fi fost sustrase de la mai multe sonde de pe raza comunelor Corbu și Icoana, iar în altă locație au fost găsiți 50 de Litri produs petrolier.

„Bunurile au fost ridicate și predate în custodie unei societăți comerciale, care are ca obiect principal de activitate explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, a mai spus Alexandra Dicu.Comentarii

Redacţia

2020-02-13 16:51:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...