Eveniment

2019-01-23, 10:43:17

Percheziţii la Potcoava şi Vultureşti, într-un dosar de evaziune fiscală de două miliarde

Poliţiştii olteni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat patru percheziţii în judeţele Olt şi Sibiu, într-un dosar de evaziune fiscală, vizată fiind o firmă din Potcoava.

În această dimineaţă, poliţiştii olteni, sprijiniţi de cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat patru percheziţii în Potcoava, Vultureşti şi Sibiu, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că au prejudicat bugetul statului cu aproape 200.000 de lei, prin evaziune fiscală.

„În fapt, administratorii unei firme din județul Olt sunt bănuiți că, în perioada  2012-2016, au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de bunuri (mobilier urban), de la mai multe societăți comerciale de tip fantomă, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare de 200.000 de lei”,
se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Olt.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, unități de calcul și alte înscrisuri.

Poliţiştii au pus în executare două mandate de aducere, administratorul firmei din Potcoava şi un împuternicit al aceleiaşi firme, cu domiciliul în Sibiu, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. 

Douăzeci de poliţişti din cadrul celor două inspectorate de poliţie au participat la acţiune, sprijiniţi de luptătorii SAS Olt.
 

Comentarii

Redacţia

2019-01-23 10:43:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...