Eveniment

2019-05-23, 10:48:01

Percheziţii la rectorul Academiei de Poliţie, în cazul poliţistului slătinean care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan

Procurorii DNA fac, joi, mai multe percheziții, în dosarul privind amenințarea cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan, la domiciliul rectorului și al prorectorului Academiei de Poliție, au anunțat surse apropiate anchetei. Sunt percheziții și la locuințele mai multor ofițeri. Ameninţările au fost făcute de un poliţist din Slatina.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au plasat sub control judiciar în luna aprilie pe ofiţerul de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în data de 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie ar fi transmis jurnalistei Emilia Şercan, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor.

„ Inculpatul a ameninţat-o pe jurnalistă că, că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violenţă şi îi va fi suprimată viaţa”, arată procurorii DNA.

Bărbulescu ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că el a trimis mesajul injurios, iar surse apropiate anchetatorilor spun că tânărul susține că ar fi fost îndemnat să dea mesajul chiar de rectorul Academiei de Poliție.

Comentarii

Redacţia

2019-05-23 10:48:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...