Eveniment

2019-06-05, 18:57:27

Pericol de inundații pe Dunăre, sectorul din județul Olt

Două atenționări care vizează Bazinul Dunării, inclusiv partea din județul Olt, au fost emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire.

Astfel, în perioada 5 iunie, ora 16.00-15 iunie, ora 16.00, se instituie cod galben pe sectorul aval de Porțile de Fier și Delta Dunării, pentru mai multe județe, inclusiv județul Olt.

Totodată, în perioada 7 iunie, ora 06.00-13 iunie, ora 16.00, se instituie cod portocaliu pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Fenomene preconizate sunt creșteri de debite și niveluri, cu depășirea cotelor de apărare.

„Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale localităților Corabia, Gârcov, Gura Padinii, Orlea, Grojdibodu și Ianca și către instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse de inundații” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Comentarii

Redacţia

2019-06-05 18:57:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...