Eveniment

2019-05-16, 14:01:04

Pericol de inundaţii pe Olt şi Vedea. Sunt anunţate viituri şi depăşiri ale cotelor de atenţie

O atenţionare de inundaţii, scurgeri de pe versanţi, viituri şi depăşiri ale cotelor de atenţie a fost emisă, joi, de hidrologi, fiind valabilă în intervalul 16 mai, ora 14.00 - 17 mai, ora 14.00, pe râurile din bazinele hidrografice Olt şi Vedea.

Potrivit anteţionării este vorba despre afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz (judeţele Harghita, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj şi Olt) şi Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman).

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenţie.

Comentarii

Redacţia

2019-05-16 14:01:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...