Social

2018-11-07, 15:40:52

Persoanele care doresc să plece la cules de mazăre, aşteptate să-şi depună CV-ul la AJOFM Olt. 10 decembrie, termenul limită pentru înscrierea la selecţie

Selecţie în Slatina, pentru munca în străinătate, la începutul lunii decembrie. Danemarca angajează 200 de culegători de mazare. Jumătate din muncitori vor lucra într-o fermă din Portugalia, deţinută de angajatorul danez. Cei interesaţi trebuie să aibă vârsta minimă 18 ani, să fie dispuşi la muncă fizică grea, indiferent de climă. Plata se face în funcţie de cantitatea culeasă. Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul AJOFM Olt, până pe 10 decembrie, să se înscrie la selecţie.

Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. 100 de lucrători vor munci în Danemarca, în timp ce alţi 100 vor lucra la o fermă din Portugalia, deţinută de angajatorul danez.

Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în ladiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro. Dacă se culeg mai mult de 1.950 kilograme în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei portugheze.

Cazarea se face în case echipate cu toate utilitaţile. Taxa de cazare platită de lucrator pe luna este de 100 - 120 euro, incluzând utilităţile. Transportul dus-întors Romania-Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator.

Lucrătorii din Danemarca vor fi cazaţi în rulote, dotate cu bucătarie, baie şi maşini de spălat.

Contractul este pe perioada martie-iunie 2019, pentru lucrătorii de la ferma din Portugalia, şi iunie-octombrie pentru Danemarca. Programul de lucru este de 30-40 de ore, şase zile pe săptămână.

Cei interesaţi nu trebuie să aibă cunoştinţe de limbă străină, însă engleza nivel conversaţional poate reprezenta un avantaj.  Selecţia se va organiza în luna decembrie, în Slatina. Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul AJOFM Olt pentru a-şi depune CV-urile, termenul limită fiind 10 decembrie.


Comentarii

Redacţia

2018-11-07 15:40:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...